Terug naar de homepage

vraag & antwoord

Onderstaand de meest voorkomende vragen en antwoorden voor chauffeurs die nog geen account hebben. Heb je een account dan kun je deze en nog veel meer vragen en antwoorden terugvinden in de divers-app.

Heb je een probleem en kun je b.v. de driver-app niet downloaden? Of heb je een ander probleem met je driver-account? Klik hier.

Als TTO chauffeur kun je je aanmelden zonder bijzondere aanvullende voorwaarden. Qcab gaat ervan uit dat je als TTO chauffeur een professionel bent die weet wat een consument verwacht. Uiteraard vervoer je je passagiers in een schoon voertuig welke van binnen als van buiten geen zichtbare schade heeft.

Verder beschik je over een geldige LBO (lijnbusbaan ontheffing
Je taxi is schoon zowel van binnen als buiten
Er is geen zichtbare schade
Je bent representatief gekleed (zie faq kleding)

Om de kwaliteit te waarborgen zijn er voor NIET tto chauffeurs wel een aantal aanvullende voorwaarden. Onze doelgroep-chauffeurs zijn met name chauffeurs die over een eigen klantenkring beschikken en mede daardoor over eigenschappen beschikken die prima passen binnen de visie van Qcab.

Indien je voldoet aan onderstaande voorwaarden dan kun je de driver-app downloaden en je registreren
geldige LBO (lijnbusbaan ontheffing
schone taxi, zowel van binnen als buiten
geen zichtbare schade
representatief gekleed (zie faq kleding)
taxi maximaal 6 jaar oud
taxi minimaal uit midden segment
leeftijd chauffeur minimaal 23 jaar
tenminste 2 jaar in het bezit van rijbewijs)

Zowel voor TTO als NIET tto chauffeurs zijn er wel voorwaarden m.b.t. je kleding. Qcab gaat er vanuit dat je gekleed en herkenbaar bent als taxichauffeur. Wij stellen dan ook geen specifieke eisen maar wel geven wij onderstaand een opsomming van wat onacceptabel is. Krijgen wij een melding van een klant of wordt middels zichtwaarneming geconstateeerd dat je niet gekleed bent conform de Qcab regels dan is het niet uitgeslotenn dat je account wordt geblokkeerd.

NIET TOEGESTAAN:
hoofdeksels (petjes, mutsen , cappuchon etc,)
spijkerbroek*
trainingspak
slippers
sandalen

* een spijkerbroek is onder voorwaarden toegestaan mits deze 100% netjes is. Dus geen zg. "ripped jeans (scheuren, rafels gebleekt, versleten etc.).

Nadat je de driver-app hebt gedownload wordt je verzocht om een account aan te maken. Er dienen dan een aantal verplichte documenten te worden geupload.

LBO (lijn-busbaan ontheffing
Taxipas
Rijbewijs
Foto's van interieur alsmede buitenzijde

De hoogte van je verdiensten zullen voor een groot deel worden bepaald hoelang en vaak je online bent. Ook je eigen ondernemersgevoel is een belangrijk aspect.
Belangrijk is dat je op de hoogte bent waar op een bepaald moment van de dag meer vraag naar vervoer is. Denk b.v. bij congressen, uitval openbaar vervoer, uitloop bij evenementen etc.


Het bedrag van een taxirit bestaat uit twee elementen: "een kilometerprijs" en een bedrag "per minuut". De Qcab app berekend direct tijdens een aanvraag een gemiddelde de ritprijs met een verwacht minimum en maximum bedrag. De klant kan kiezen voor betaling met een creditcard of betaling met PIN of contante. Hoeveel en wat je kunt verdienen is afhankelijk van het aantal ritten die geaccpeteerd zijn. Commisie verschuldig aan Qcab: Er is een commissie verschuldigd over het bruto bedrag per rit. De basiscommissie bedraagt 12.5% * Chauffeurs aangesloten bij tto Take a Taxi (TAT) betalen slechts 7.5% commissie * ( Indien je ook in aanmerking wenst te komen voor dezekorting, neeem dan contact op met Take a Taxi (TAT) www.takeataxi.nu Uitbetalingen De week loopt bij Qcab van woensdag tot en met dinsdag. Uitbetaling van je tegoed doen wij dan iedere donderdag. *exclusief 21% btw.