vraag en antwoord


Qcab werkt uitsluitend met officiële taxichauffeurs.  De lat ligt dan ook fors hoger dan b.v. bij Uber. Zo dient iedere chauffeur de beschikking te hebben over een ontheffing om gebruik te maken van de vrije tram-busbanen in Amsterdam. Een vooraf ingeschatte ritprijs kan daardoor flink lager uitvallen en ook een besparing aan reistijd.  Maar ook aanvullende leeftijdseisen zoals minimale leeftijd en hoelang een chauffeur in het bezit is van een rijbewijs dragen bij aan een veiliger taxirit.


Nee, bij Qcab betaal je een ritbedrag welke is berekend op basis van een vast kilometertarief en minuten. Bij regen, verkeersdrukte, minder aanbod van chauffeurs etc. is er geen toeslag zoals bij Uber gebruikelijk is. Voor Qcab is het belangrijker om een langdurige relatie met haar klanten op te bouwen. Een rit van b.v. tussen de € 10 en € 14 mag niet ineens tot wel € 35 gaan kosten.


Nee, er zijn geen kosten verbonden voor het downloaden of gebruik van de Qcab bestel-app.


Nee, op dit moment is het werkgebied nog beperkt tot de regio Amsterdam. Plannen voor uitbreiding naar andere delen van Nederland staan er aan te komen


Ja, je kunt een Qcab naar Schiphol van te voren reserveren. Je wilt niets aan het toeval overlaten en je er van verzekeren dat je je Qcab op tijd voor je deur staat?

Maak dan gerbuik van ons online reserveringsformulier. Je betaald altijd een vast en laag tarief. Voorwaarde is wel dat er tenminste een uur moet zitten tussen bestellen en tijdstip van ophalen. Is de tijd korter? Bestel dan via de Qcab app.

 

Nee, naar Schiphol kun je vooruit reserveren vanaf ieder adres dus ook buiten Amsterdam. Ga naar de pagina Schipholtaxi en bereken je ritprijs. Akkoord? boek dan direct je Qcab .

Ja, als je bent aangekomen op Schiphol dan kun je via de app een Qcab bestellen. Na aankomst begeef je je naar de vertrekhal 3 Je besteld je Qcab en een chauffeur komt je binnen no-time ophalen .